Webdesign Trends 2023.

Een greep Webdesign Trends voor 2023

Vertrouwen door data

Je hebt een mooie website, maar je wilt ook de bezoeker overtuigen. Content op je website is heel belangrijk, maar bijna niemand leest enorme blokken met tekst.  Een mooi verhaal over wie jullie zijn en wat jullie doen is altijd goed om te vermelden, maar echte data van je bedrijf werkt het best.

Creatief gezien kunnen hier per onderdeel mooie iconen gemaakt worden die volledig aansluiten op de look-and-feel van je website. Door de iconen hoog in de website te plaatsen met voldoende rust en ruimte zijn dit enorme blikvangers. De bezoeker op je website heeft jullie niet toevallig gevonden, maar is al op zoek naar iets in de branche wat jullie doen. Deze iconen spreken dus tot de verbeelding.

Naast de iconen moet echter wel data zichtbaar zijn om het geheel te versterken. De getallen per onderdeel kunnen geanimeerd oplopen tot hun eind, wat een speels effect geeft en gelijk de aandacht heeft van de bezoeker.

Duimvriendelijk ontwerp

Het mag inmiddels geen nieuws meer zijn dat elk jaar het aantal mobiele gebruikers groter wordt. Hierbij moet ook zeker rekening gehouden worden met het design. Plaats je het menu bovenin, of wil je onderscheidend zijn door dit onderin te plaatsen. Voordeel hiervan is dat je bezoeker hem bovenin verwacht, waar je dan weer slim een Call To Action (CTA) kan plaatsen die extra aandacht krijgt.

Schaalbare vector graphics

De trend van Scalable Vector Graphics (afkorting SVG) blijft winnen aan populariteit. Zoals het woord al zegt, is deze illustratie schaalbaar. Waar een .jpg, .gif of .png aan kwaliteit verliest blijft als je deze ook maar één keer vergroot, daar blijft een .svg bij zelfs honderd keer vergroten nog altijd scherp.

Dat klinkt natuurlijk heel leuk, maar waarom heb je hier echt iets aan? “Alles op mijn website wordt toch maar op één formaat getoond?”, hoor ik je denken. In de praktijk werkt het echter niet op deze manier. Met de opkomst van de mobiel – nadat een website ook responsive (schaalbaar) moest zijn – worden afbeeldingen en dus ook illustraties in allerlei formaten getoond.

Gradients 2.0

Na een periode van vrolijk springende paperclips en knipperende teksten was het flat design sterk in opkomst. Simpel gezegd bestaat dit ontwerp uit kleuren en visuals die er plat uitzien. Geen diepte effect door een schaduw, maar strakke illustraties en simpele lettertypen vormden de basis. Naast de strakke vormen en het overzicht op de pagina is het ook gemakkelijker voor mobiel. Doordat er minder creatieve uitingen in het design zitten is dit gemakkelijk schaalbaar te maken en laadt deze website snel.

Doordat steeds meer ontwerpen uitgekleed werden ontstond er automatisch ook een grootschalig aantal websites dat op elkaar leek. Op creatief vlak springen deze websites er nooit bovenuit. Daarnaast valt jouw pagina niet op naast die van de concurrent, die waarschijnlijk hetzelfde doet.

Meld hier uw storing. U ontvangt altijd binnen 24 uur een reactie van ons.