Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover

Webdesign trends 2018

Aan het eind van het jaar is het altijd tijd om even terug te kijken. Of toch niet? Wij kijken liever vooruit, naar de webdesign trends van 2017! Althans zo werken wij. Wij omschrijven 4 webdesign trends die in 2018 zeker zullen werken.

1. Responsive is een must!

Tegenwoordig gebruikt 35% van de internetters een mobiele telefoon of tablet om te surfen op het web. Responsive websites schalen automatisch mee met het apparaat van jouw bezoeker. Je website is altijd te lezen op mobiele apparaten, zonder te zoomen. Daardoor verlaagt het de kans dat een websitebezoeker jouw website vroegtijdig verlaat. Tevens heeft een responsive website altijd een stapje voor op de “oude” website in zoekmachines zoals Google. Al met al is een responsive website anno 2017 een must en dat zal in 2018 zeker niet veranderen!

2. Grote afbeeldingen & video’s

Het gebruik van grote afbeeldingen en video’s op jouw website versterkt de kracht van de website. Het wekt de aandacht van je bezoekers en deze zullen op je website blijven als jij heb overdondert. Het gebruik van grote afbeeldingen zal zich doorzetten en kan met verschillende technieken op een exclusieve manier getoond worden aan jouw bezoekers.

3. Opvallende typografie

Het gebruik van verschillende lettertypes wordt steeds belangrijker in websites. Sinds het ontstaan van Google fonts, een online database met verschillende lettertypen, welke te gebruiken zijn door webdesigners, kunnen we een groot assortiment aan lettertypes gebruiken voor websites. Kies voor lettertypen die bij je huisstijl aansluiten en combineer hiermee. Een trend die zich ook in 2018 door gaat zetten! En grote teksten? Geen probleem! Hiermee wek je net dat beetje extra interesse!

4. Aantrekkelijke call 2 action knoppen!

Maak de knoppen waar je jouw bezoeker op wilt laten klikken extra aantrekkelijk. Zorg dat ze goed opvallen duidelijk en makkelijk te vinden zijn. Mede door het gebruik van aantrekkelijke call 2 action knoppen kun je de conversie van jouw website verhogen.
Conclusie

Bovenstaande trends kunnen het succes van jouw website vergroten. Het allerbelangrijkste is het hebben van een responsive website. In 2017 was dit al de standaard en dat zal niet gaan veranderen in 2018.
Natuurlijk komt er bij het maken van een succesvolle website nog veel meer kijken. 
Neem contact met ons op, wij helpen je graag.